Terug

Kan ik rechtstreeks bij jullie een tandprothese laten maken ?

Nele Gekiere

Ik zou heel graag willen weten of ik direct bij jullie terecht kan voor een tandprothese ? Ik heb een serieus probleem met mij tanden , als gevolg van medicatie en ik heb een aantal jaren als gevolg daarvan heel veel moeten overgeven ( wat nu onder controle is ) waardoor mijn tanden ( of wat ervan overschiet ) in zo slechte staat zijn waardoor ik nog amper kan eten , ik kan niet kauwen, koude en warmte doen enorm pijn, tanden breken zomaar af )  uit schaampte vermijd ik om buiten te komen ( terwijl ik dat al maar zelden kan vermits ik rolstoelgebonden ben ) Nu moet ik wel naar een kaakchriurg om mijn tandextracties te laten doen ( ik moet anti-biotica voor tandextracties en mijn tanden ( of wat er van over is ) zit zo muurvast dat geen tandarts ze eruit krijgt  ,ik ben zo al een deel tanden getrokken ( onder volledige narcose ) Nu heb ik geinformeerd bij het ziekenfonds bijde sociale dienst en ze zeiden dat in mijn geval - hoewel ik de leeftijd om tandprotheses terugbetaald nog niet terugbetaald te krijgen normaal zonder problemen een uitzondering zou kunnen krijgen .

Ik zal hieronder de mail die ik er nadien van het ziekenfonds kreeg plakken : 

 

Deprez Isabel (235) 7-nov. (2 dagen geleden)   aan mij

Nele,

 

Er kan bij het RIZIV een aanvraag ingediend worden voor een afwijking van de leeftijdsgrens tussenkomst tandprothese. In jouw geval zou dit geen enkel probleem mogen opleveren .

 

Dit kan via een aanvraag van de tandarts via een conform aanvraagformulier (bijlage 57: tandarts beschikt over aanvraagformulier).

 

Vriendelijke groeten,

 

Isabel DEPREZ
DIENST MAATSCHAPPELIJK WERK ROESELARE

 

     

32 51 20 18 49

isabeldeprez@nzvl.be

www.nzvl.be

 

 

 

 Ik heb een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds ( 121/121 ) en ik zou heel graag de rpothese laten maken vòòr ik via dagkliniek de extracties laat doen, zodat ik nieteen periode zonder gebit zit ( een van mijn grootste nachtmerries na de manier waarop mijn tanden er nu uitzien ) Ik weet dat dit mogelijk is want een goede vriendin van mij heeft dit net op deze manier laten doen. Ik weet ook dat er nadien dan nog wel wat aanpassingen kunnen moeten gebeuren. Ik kan jammer genoeg alleen de protheses bekostigen als ik die goedkeuring krijg , financieel is dit voor mij anders onhaalbaar. Ik droom ervan weer gewoon te kunnen lachen , een mooi wit gebit te hebben..... En vermits jullie dan rechtstreeks mij zien ipv de tandarts die maar alles moet doorgeven, denk ik dat jullie mooier werk kunnen leveren en het miscchien ook iets goedkoper is vermits er geen tussenpersoon tussen zit die er natuurlijk ook moet aan verdienen. Ik zou de gelukkigste mens ter wereld zijn moest dit kunnen.... Kunnen jullie me aub aanraden wat ik best zou doen???

Alvast heel erg bedankt !

Nele 

 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

herstellingen wel geen nnieuwe prothese, gaat via tandarts