Terug

Gebit

De Smedt Linda

Geachte,

 

Ongeveer 7 jaar geleden had ik een kunstgebitje van 7 tanden van boven. Nu ondertussen past dit niet meer daar er nog meer tanden bij zijn gekomen die er uit moeten getrokken worden. Vele hebben gaten. Nu de vraag is of ik al mijn tanden meteen kan laten trekken en dan ineens een kunstgebitje kan krijgen? Wil geen 6 weken zonder tanden in mijn mond zitten, ben 45 jaar en heb kinderen. Wat niet prettig zou zijn voor de kleintjes .

Vriendelijke Groete,


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

      Van eigen tanden naar een gebitsprothese.
Immediaat prothese

Geplaatst: 16 feb 2010, 18:30 

 


U bent toe aan uw eerste gebitsprothese. Dat betekent een hele verandering. Voordat de tandarts of kaakchirurg uw tanden trekt wordt er door de tandlabo eerst een afdruk van uw kaak gemaakt . Die afdruk is de basis voor uw gebitsprothese. Misschien bevalt de stand ,de kleur of de vorm van uw eigen tanden u niet. Bij het maken van uw gebitsprothese kan daar iets aan worden gedaan. Het wordt in overeenstemming met uw wensen gemaakt. Als u tevreden bent over uw eigen tanden dan kan de tandprothesist daar een kleurenfoto van maken, deze kan hij dan goed als voorbeeld gebruiken.

Immediaat prothese

Onmiddelijk na het trekken van uw tanden en kiezen wordt de prothese in uw mond geplaatst. Het kunstgebit werkt als een soort verband dat op de wonden zit. Als de wonden beginnen te genezen en de pijn is verdwenen, kunt u langzaam gaan wennen aan uw gebitsprothese.

Na verloop van tijd moet uw prothese worden aan gepast. Dit gebeurt meestal na 2 a 3 maanden, hier word dan een zacht materiaal voor gebruikt waarna uw kaak verder kan genezen. Na 4 a 6 maanden wordt de prothese aangepast met een harde kunsthars, het slinken (veranderen) van de kaak gaat dan wat minder snel.

Maar begrijp goed dat een gebitsprothese niet uw eigen tanden zijn, het blijft een hulpmiddel. De één kan er alles mee en de ander niet. 

Lees meer;  http://www.denturist.be/kunstgebitten/viewtopic.php?f=6&t=64

 

Bron; www.kunstgebitten.be